Maak kennis met onze nieuwe predikant, ds. Theo Doornebal

Joke de Jager

28 december 2022

In mei 2023 start ds. Theo Doornebal als predikant bij PGLisse. Hieronder alvast een korte kennismaking.

Mijn naam is Theo Doornebal. Ik ben 41 jaar oud en ik ben getrouwd met Annet. Wij zijn de ouders van Naomé, Jesse, Thom en Deborah. Ons dochtertje Deborah overleed tijdens de zwangerschap. Ons zoontje Jesse overleed aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking.

Na de middelbare school besloot ik theologie te gaan studeren in Utrecht. Tijdens mijn studie verbleef ik een half jaar in Oxford. Aansluitend aan mijn studie werkte ik 2 jaar als pastoraal werker en catecheet in Amsterdam. In november 2010 werd ik als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk-Ewijk.

In november 2022 nam ik het beroep aan van de Protestantse Gemeente Lisse. Ik kijk ernaar uit om de gemeente te leren kennen en samen te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik houd van mijn werk als predikant. Het is een geschenk om iedere week opnieuw bezig te zijn met woorden van God en te merken hoe die woorden je helpen om op een nieuwe manier naar jezelf en de wereld om je heen te kijken in het perspectief van God zoals je Hem leert kennen in Jezus. Dat te delen en er vandaaruit te zijn voor mensen, is voor mij de kern van mijn werk als predikant.