Afscheid van kerkelijk jeugdwerker Ramona van den Hoed

Joke de Jager

13 april 2023

Op 23 april a.s. namen wij afscheid van onze jeugdwerker Ramona. Natuurlijk wisten we dat Ramona hier tijdelijk zou zijn, maar wat is de tijd omgevlogen en wat zullen wij haar enthousiaste inbreng gaan missen!
Wie wil kon Ramona persoonlijk gedag zeggen na de PLUS dienst op 23 april. Vanaf deze plaats zeggen wij als PGL alvast: Ramona bedankt voor alles en het ga je goed. Van harte wensen wij je Gods zegen toe!
Lees hieronder hoe Ramona de tijd bij ons heeft ervaren en een foto van tijdens de afscheidsdienst

Kerk, ik vind je mooi!
Met veel plezier en enthousiasme ben ik op 1 maart 2021 begonnen als kerkelijk jeugdwerker.
Met als doel samen met ds. Annelies Moolenaar en ds. Marius van Duijn te gaan bouwen aan toen Protestantse Gemeente Lisse in wording. Zo midden en tussen allerlei lockdowns door was een interessante uitdaging. Maar kerk wat ben je mooi! Vanaf het begin ervaarde ik al de warme contacten. Er is bedrijvigheid! Yes. Het is een voorrecht dat ik de afgelopen ruim 2 jaar bij de gemeente mocht instappen. Het jeugdwerk geholpen heb om weer aan te zwengelen waar nodig, sterker laten groeien met dat wat er al is. Maar ook loslaten, moeilijke gesprekken voeren en focus aanbrengen zodat er meer verbinding kan komen onderling en als onderdeel van de hele gemeenschap. Het is dan oprecht als ik zeg dat ik jullie echt ga missen. Lieve mensen van Protestantse Gemeente Lisse, ik vind je mooi! Blijf elkaar vinden in wat verbindt door onze éne God, sta op voor je naasten, je wijk en je dorp. Jongeren houd de ouderen hun geloof levendig en ouderen blijf de jonge generatie voeden in geloof en met liefde. Samen bouwen we zo aan het lichaam van Christus voor alle generaties. Door de liefde voor elkaar kan iedereen zien dat wij rondom Jezus te vinden te zijn.
Liefs Ramona